Pagina 1 - Pagina 2

Bert:

Ik ben een oudere instapper in het bassen. Ruim een jaar geleden begonnen en sinds 10 maanden volg ik les bij Roland. Warempel het lukt Roland om mij als ouwe knar vooruit te helpen. Dan moet Roland wel een dijk van een docent zijn!! Roland is een prettig persoon en een fijne docent. Hij speelt in op je eigen behoefte en heeft een prettige stijl van communiceren. Roland is ook geduldig als het niet meteen lukt en is zeker niet te beroerd om iets voor de tweede of derde keer uit te leggen. Daarbij is Roland een echte liefhebber en je kan met allerlei bas-vragen bij hem terecht. Onlangs heeft Roland mij nog geadviseerd bij de aanschaf van een betere versterker welke aan mijn smaak voldoet. Wat ook heel fijn werkt is zijn oefen/lesruimte. Goed klinkende apparatuur en airco!! Wil je gaan bassen? Neem contact op met Roland.


Mees:

Ik ben lessen gaan volgen bij Roland omdat ik in een hele korte tijd een boel kennis en verschillende onderwerpen moest leren en verkennen. Ik had anderhalve maand de tijd om mij voor te bereiden op een auditie voor de BIMM Institute in Londen. Zo hebben we in korte termijn verschillende stijlen onder de loep genomen, kerk toonladders en notenschrift behandelt. Het was een intensief programma maar het heeft zich afbetaald. Ik ben aangenomen op de opleiding en ga hoogstwaarschijnlijk 3 of 4 jaar in Londen studeren en Roland heeft daar ontzettend bij geholpen.


Gerhard:

Na vele jaren basgitaar spelen zonder lessen is mijn doel een stap verder te komen. Roland helpt daar enorm bij door het aanreiken van ideen, uitleg van muziek theorie en natuurlijk samen te spelen. Daarbij gaat hij zeer flexibel en vakkundig in op vragen en wensen. Ik volg met veel plezier les bij hem en kan hem van harte aanbevelen!


Dennis:

Ik volg nu een paar maanden basles bij Roland. Er is een leuke, ontspannen sfeer, waarbij je zelf een hoop sturing kan geven betreffende muziekkeuze en tempo. Hij is qua tijden erg flexibel wat voor de werkende onder ons erg handig is. Kortom leuke lessen en leuke docent, super.


Ivo:

Roland is een hele goede basgitaar leraar/docent. Hij heeft passie voor zijn vak en hij is altijd in de weer met zijn basgitaren om een mooier geluid te krijgen en alles uit te proberen. Ik heb nu anderhalf jaar basgitaar les van Roland. Voordat ik ben begonnen met basles heb ik wat dingetjes van YouTube geleerd maar ik wilde wel meer leren. Ik heb gezocht naar een basgitaar leraar bij mij in de buurt, niet te duur maar wel die kwalitatief goed is. Toen kwam ik al snel bij Roland terecht. Ik heb een proefles genomen en vond de manier van lesgeven heel fijn dus ik nam les. Na een aantal maanden vond ik les steeds leuker. De manier van les geven is bij Roland heel fijn. Je leert liedjes die je zelf van thuis mee neemt en tegelijkertijd leer je technieken. Roland weet altijd nummers met de theorie te combineren zodat je de theorie gelijk kan oefenen. Ook leer je bij Roland vele dingen over de basgitaar en de box zelf hoe je alles af moet stellen. Ik mag denk ik wel zeggen dat ik nu wel een veel betere bassist ben. Ik heb in anderhalf jaar heel veel bij Roland geleerd. Zeker een aanrader als je een bas leraar zoekt.


Joris:

Een klein jaar geleden gestart met baslessen bij Roland. Begon allemaal met een paar baslessen als verjaardagskado. Geweldig kado; na 1 les was ik volledig verkocht! Roland is in alle genres thuis en weet je iedere les weer uit te dagen, door de lat steeds iets hoger te leggen. Prettige combinatie van spelen en theorie. Een docent met veel geduld, wat met een beginnend bassist als ikzelf absoluut noodzakelijk is.


Rick:

Sinds een jaar speel ik basgitaar en heb ik les bij Roland. Zijn lessen bevallen me bijzonder goed. Roland is een professionele en theoretisch goed onderlegde docent. Hij is in staat muziek en oefeneingen te verzinnen die passen bij het niveau van de leerling en je motiveren verder te ontwikkelen. Hij snapt tegen welke problemen een beginnende bassist aanloopt en komt met suggesties en hulp deze te overwinnen. Door de lessen van Roland heb ik het afgelopen jaar grote sprongen gemaakt en me als bassist steeds verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast is Roland een bijzonder aimabele en symphatieke man waar je met plezier naar toe gaat. Hij is in het bezit van een uitstekende repetitie studio met moderne media en is in staat deze betekenisvol in zijn lessen te integreren. Kortom als je in de regio Arnhem een docent zoekt kan ik Roland warm aanbevelen.


Jos:

Enthousiaste basdocent met wie je alle muzikale kanten uit kan die je wilt. Eigen inbreng wordt zeer op prijs gesteld en Roland komt ook vaak met leuke sugesties. Aandacht voor techniek, theorie en gehoor is erg nuttig. Ook heb ik meer geleerd over verschillende sounds welke hij kan laten horen met zijn collectie basgitaren. De nette en ruime oefenruimte is ook erg prettig.


Frans:

Ik heb ongeveer 3/4 jaar les gehad van Roland. Ik ben zelf een ervaren bassist maar merkte dat ik vast begon te lopen in mijn eigen rifjes & loopjes. Door de lessen van Roland ben heb ik weer nieuwe inspiratrie opgedaan en dat heeft mijn spel echt verrijkt. Ik heb het idee dat het voor Roland niet zoveel uitmaakt of je beginnend of ervaren bent. Kortom, goede ervaringen met Roland.


Nick:

Ik heb nu ongeveer een maand of 2 les bij Roland en het bevalt me prima! Iedere les ga ik er met veel plezier naar toe. Het zelf spelen en de theorie is goed uitgebalanceerd. Je hebt de mogelijkheid om zelf te kiezen wat je wilt spelen maar tegelijkertijd krijg je ook de muziek die hij belangrijk vindt om te spelen zodat je nieuwe dingen leert. Zijn manier van lesgeven is voor mij een stimulans geweest om veel beter te worden. Naar mijn mening goed betaalbare lessen voor lessen van hoge kwaliteit.


Lotte:

Roland is een goede en vooral ook leuke basdocent! Alleen maar positieve ervaringen. Hij vindt het leuk als je zelf met ideeën komt en vult de les in zoals jij dat wil: de ene keer wat meer techniek, de andere keer gewoon lekker nieuwe nummers spelen. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die hem geen leuke docent vinden. Als je op zoek bent naar basles: gewoon een keertje proberen!