Sinds het afronden van mijn conservatoriumopleiding (hoofdvak basgitaar) in 2006, geef ik basgitaarlessen in mijn praktijkruimte aan huis, welke speciaal is gecreëerd en ingericht voor dit doeleinde.

Wat mijn manier van lesgeven zo flexibel en voor de leerling blijvend interessant maakt, is dat ik de lessen op de leerlingen aanpas. Daarbij maak ik zelf het lesmateriaal, en wordt er niet volgens een in een boek vastgelegde lesmethode gewerkt. Uiteraard houd ik een rode draad aan in de lessen. Verder behandel ik onder andere de voorkeursstijlen van de leerlingen. Dit wil zeggen dat ik de leerlingen enkele lessen de stukken laat spelen die de leerling zelf meebrengt en graag wil behandelen. Daaropvolgend behandel ik enkele lessen een stijl of stuk die ik belangrijk vind voor de ontwikkeling van de leerling. Op deze manier spelen de leerlingen naast mijn geselecteerde lesmateriaal ook de muziek die zijzelf leuk vinden, wat het leerproces positief beïnvloed.

Naast het spelen zal ook de theorie worden behandeld, en kan men (indien gewenst) noten leren lezen. Verder zal onder andere speelhouding, speeltechniek, groove, timing, sound en samenspel aan bod komen. Wat betreft theorie zullen onder andere 3- en 4-klanken, toonladders (kerktoonladders, pentatonische, blues enz.), intervalleer en algemene muziektheorie aan bod komen. Bij gevorderde leerlingen zal ook harmonieleer, improviseren, soleren, stukken uitzoeken op gehoor en dergelijke een belangrijke rol gaan spelen.

Ik geef basles aan beginners tot ver gevorderden en ik heb momenteel nog een aantal plaatsen vrij. De lessen kunnen zowel overdag als 's avonds gevolgd worden op diverse doordeweekse dagen. Per auto en OV zeer goed bereikbaar, ook vanuit Nijmegen, Elst, Velp, Huissen en Westervoort.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een gratis en geheel vrijblijvende proefles, of indien je nog vragen mocht hebben, neem dan contact met me op!